Referenciáim

Az igazi referenciám a sok-sok elégedett, mosolygós vendégem.

ITTHON:

  • Külöböző utazási irodák, tour operátorok (Tensi, Grand Tours, TUI, UNIWORLD, Welcome Touristic, Cityrama, Chemol Travel, Blaguss),
  • szállodák (Hotel Palatinus, Sopianae Hotel, Hotel Árkádia, Adele Hotel, Hotel Kikelet, Hotel Corso, Bagolyvár, Hotel Makár)
  • cégek, oktatási intézmények (Hauni Hungaria, Littke Palace, ZSÖK, PTE, DDVIZIG, Mecsekerdő),
  • hajós programokat szervezők (TTU, Kalocsa Gold, Kalocsa Korona Tours, OTP Travel, Welcome Touristic, TUI, Blaguss, Gala Tours) valamint
  • Littke Palace, Zsolnay Örökségkezelő Nkft,  Maurus is foglalkoztatnak.

 

  • Több nagyobb eseményen (Europa Cantat, Folkloriada, 1000 éves a pécsi egyházmegye, EKF programok),
  • különböző kongresszusokon  és konferenciákon (ICEE, IBRO, ISBC, ISSMGE),
  • delegációk és nagykövetek fogadásán (indonéz, török, angol, japán, egyiptomi, fülöp szigeteki, nigériai, kanadai, indiai, vietnámi) vettem részt

Pécs Város, Irány Pécs, Baranya Megye, Magyar Turizmus Zrt., EKF, ZSÖK, és Littke Palace meghívásában.

 

KÜLFÖLDÖN:

Kiutazás terén több éves tapasztalattal és gyakorlattal rendelkezem, Európa majdnem minden országában megfordultam, jártam Távol-Kelettől Amerikáig.  Zarándokutakat vezettem Lourdesba és Rómába, olaszországi és skóciai/angliai körutat vittem, s telepített idegenvezetőként Görögországban dolgoztam. Nagy kedvencem Toscana (Olaszo.) és York (NBr.).

 

„Zsuzsi személyében nem csak egy széles műveltséggel rendelkező idegenvezetőt ismerhettünk meg, hanem egy lendületes, lelkes, bájos barátot is, aki a szívünkbe lopta magát, és más alkalmakkor is szeretnénk, ha elkísérne és navigálna bennünket utazásaink során. „

"Zsuzsi egy kiváló idegenvezető, aki többször mutatta már be a várost előkészítős diákjainknak. Mindig kiváló munkát végez, és városvezetései izgalmasak, angolul nehezebben beszélők számára is könnyen követhetőek."


"Ígéretemhez híven írok egy pár sort a kirándulásunk visszhangjáról. Először is azzal kezdem,hogy a csapat valamennyi tagja csak azt emlegette és ecsetelte, hogy milyen kedves, barátságos és mindenben felkészült, zavarba nem hozható. Kimerítő válaszokat kaptak a felmerülő kérdéseikre és olyan szakmai tapasztalatról tett tanúbizonyságot amelyet csak kevesen mondhatnak el magukról. Még egyszer köszönjük azt a sok munkát amit nekünk végzett, és amennyiben még az idők folyamán eljutunk Pécsre, akkor is csak Önre számítunk."

"Kedves Zsuzsi! Hálásan köszönöm a sorsnak, hogy Te  kísértél  bennünket Pécsett. Nagy tudású, intelligens, kedves humorú, szerény, óriási pécsi szívvel rendelkező idegenvezető  vagy, aki úgy gondolom minden általa vezetett csoportnak teljes mértékben méltán elnyeri tetszését. Kívánunk Neked jó egészséget, sok-sok csoportot - hisz ha jól láttuk ez a munka éltet téged. Csilla este visszajött a kórházból, végigjárta az utat velünk. Jól volt és van. Köszönjük megértő segítségedet."
 
"Kedves Zsuzsi!
Köszönjük a szép pécsi ruccanást, nagyon jól éreztük magunkat, remek élményekkel teli, sűrű nap volt, de este vacsora után a kis borkóstolóval szinte mindenki kipihente magát:-)) Ha a népi bölcsességeknek hinni lehet, akkor bizonyára többször csuklott Zsuzsi vasárnap, mert nagyon sokat emlegettük, Önnél jobb id. vezetőt el sem képzelhettünk volna magunknak. És a mauzóleumhoz vezető úton a találós kérdés szuper ötlet volt! A vasárnap is jól alakult ..."
 
"Kedves Zsuzsi!
Szeretném még egyszer megköszönni a kedvességet, türelmet, a kiváló idegenvezetést, a sok érdekességet. A gyerekek és mi is nagyon jó szívvel gondolunk Rád.
Szeretettel maradok: Rózsa"

"Kedves Zsuzsi! Nagyon-nagyon köszönjük a szombat délutánt, tele van a szívünk Péccsel, és Zsuzsit is nagyon megszerettük! Ádám szerint ez csak egy szép álom volt, és állandóan azt kérdezi, mikor megyünk vissza Pécsre. Ráadásul Hunornak ott esett ki a legelső foga. :-) De a többi diák is elégedetten emlegeti a hétvégét. Egyébként szerencsésen hazaértünk. Szeretettel: Angéla"

 

Sent by Aranka Torma:

Tisztelt Utazási Iroda!
Nagyon köszönöm a sok szép élményt, amit a pécsi utazáson kaptunk. Igazán boldogan tértem haza, hogy részese lehettem ennek a szép napnak.
Szeretném elsősorban kiemelni az idegen vezetőnket: Szilágyi Zsuzsannát! Ezer köszönet és hála neki!
Az ő szeretete Pécs iránt olyan emlékezetessé tette a kirándulást, hogy azonnal újra indulnék még több látnivalóért.
Hangosan, érhetően beszélt, mindenre oda figyelt: mosdó használat, árnyékba küldött amíg előadást adott, igazi vezető szerepet töltött be, tényleg vezette a csoportot a sok látni való között.
Hatalmas tudással, de a lényeget átadva, humorral fűszerezve, játékosan ismertette meg velünk a nevezetességeket.
S Csodálatos énekkel örvendeztetett meg bennünket a Dómban.
Szuper egyénisége, kedvessége, fejelhetetlenné tette Pécs városát.

Köszönöm!

 
"Ooh thaanks .. we realy enjoyed our time with you ... Thank you .. you are the best"