Magamról

Szilágyi ZsuzsannaBartáné Szilágyi Zsuzsanna vagyok, idegenvezető. 1990 óta aktívan részt veszek Pécs, Magyarország és Európa idegenforgalmában. Számtalan turistát kalauzoltam már itthon és külföldön. Ha Ön családjával, csoporttal pécsi túrát tervez vagy idelátogató ismerőseinek szeretné bemutatni a várost, ha csak egy órája van és akkor is, ha több napot is itt töltene, hívjon bizalommal. Kezdjük együtt az ismerkedést, várom egy közös sétára!

Pécsen születtem, itt tanultam, itt élek. Imádom Pécset! 

  • Pályafutásomat középiskolai tanárként kezdtem egykori gimnáziumomban, ahol az angol és földrajz tanítása mellett az idegenvezetés fakultációt vezethettem.
  • Már magam mögött tudhattam jó pár belvárosi sétát is mikor helyi idegenvezető lettem a Zsolnay Porcelánmanufaktúrában. Magyar és angol nyelvű csoportokkal osztottam meg a Zsolnayak titkait, a gyártási technológia csodáit a nyers masszától a fényesen csillogó kész vázákig. Jelenleg az EKF beruházásainak köszönhetően a megszépült egykori gyár épülete és udvara, mint Zsolnay Kulturális Negyed egyik kedvenc attrakcióim közé tartozik.
  • A gyarapodó csoportokat nem tudtam már a tanítással összeegyeztetni, s váltani kellett. Így lettem független idegenvezető Pécsen. Azt hiszem ez volt életem egyik legjobb döntése, hiszen rátaláltam egy olyan érdekes, kihívásokkal teli és gyönyörű szakmára, mely a vendégeket élményekkel látja el, valamint lehetőséget ad arra, hogy városomat, hazámat az idelátogató vendégek más szemmel nézhessék.
  • Pécs mindig rejteget valami meglepetést: újra látogatható a belváros alatt 5 emelet mélységben a pezsgőgyár pincelabirintusa, ahol a pezsgőkészítéssel és a 160 éves gyár múltjával, jelenével ismertethetem meg a látogatót, s igény szerint a program pezsgőkóstolással is színesíthető. 
  • Felsőfokú idegenforgalmi tanfolyamokon (idegenvezető, idegenforgalmi manager, idegenforgalmi ügyintéző) oktatok, s igen felemelő érzés, amikor a végzett tanítványaim jönnek velem szembe csoportot vezetve.
  • Szeretek utazni, új embereket megismerni. Így a munkám egyben a hobbim is.  Jó érzés megosztani másokkal a régi idők titkait. 30 éve kísérem kül- és belföldön a legkülönbözőbb érdeklődésű utazókat. Igazán szerencsésnek érzem magam, hiszen utazásaim során lehetőségem volt és van bepillantani számos nemzet hagyományaiba, kultúrájába.
  • Tagja vagyok a Magyarországi valamint a Baranya Megyei Idegenvezetők Szövetségének, a Pécs Turizmus Közhasznú Egyesület elnökségi tagjaként a pécsi és baranyai idegenvezetőket képviselem a régióban, rendszeresen részt veszek szakmai továbbképzéseken, fórumokon.
  • Legszívesebben természetesen Pécs és Baranya megye szépségeit mutatom be vendégeimnek, de szívesen vezetek egyéni és csoportos vendégeket egész Magyarország területén.