Pezsgőink

 Littke pezsgők

 A Littke Pezsgő tradicionális technológiával (Méthode Traditionnelle) készült magyar pezsgő, mely az ország egyik legrégibb pezsgőmárkájának hagyományát követi.

 A pezsgőkészítés hagyományai a 19. század közepéig nyúlnak vissza Magyarországon. A Littke Lőrinc által Pécsett alapított, több mint 150 éves pezsgőpince 2 kilométer hosszan kanyarog a történelmi belváros alatt. Itt készülnek ma is a prémium kategóriás pezsgők, a Littke brut és a Littke rosé brut.

- Littke Brut – Brut Sparkling Wine (0,75 l)

2015-ös évjáratú Pinot Blanc és Chardonnay alapanyagból készült brut kategóriájú pezsgő.

 Az alapborok kiváló savtartalommal alacsony alkohollal és primer gyümölcsösséggel bíró aromatikával rendelkeztek. Az alapbor cuvée-hez tirázslikőrt adtunk, melyből a második fermentáció melléktermékeként alkohol és szén-dioxid került a palackba. Tehát a klasszikus champagne eljárást alkalmaztuk, palackban végbemenő másoderjedés és érlelés. Ennek során harmonikus autolízises ízjegyek fedezhetők fel kóstolás során a pezsgőben, melyek mellett a friss gyümölcs jelleg vezető szál marad és teszi a finom buborékszerkezettel frissítő, üde nyeletű tétellé ezt a pezsgőt.

A 2018-as év tavaszán degorzsáltuk és degorzsáljuk folyamatosan, illetve öltöztetjük - a Littke címert is magában foglaló etikettjével - fel.

Fogyasztása aperitifként, illetve ételek mellé is ajánlott. Kiváló kisérője tengeri alapanyagokat tartalmazó előételeknek, de a nem túl markáns fehér húsú ételek és saláták üde kísérőjeként is jól működik. Fogyasztását 5-7 C°-on ajánljuk.

- Littke Rosé Brut – Brut Rosé (0,75 l)

Rosé pezsgőnk alapanyagát a Nagyrada fölé magasodó Szelemi-hegyről szüreteltük.

Az itt található közel 100 hektáros birtokrendszer adja borászatunk alapanyagait. A pezsgő alapborát a 2015-ös évjárat szüretéből származó Pinot Noir fajtából nyertük. Mint a fehér esetében, itt is külön pezsgőre szüretelés történt. Ennek során egy élénk savszerkezetű, érett, nem magas tannintartalmú tétel került palackba. Másoderjedése és érlelése is palackban ment végbe, melynek eredményeként 2 éves érési periódust követően 5,2 g/l cukortartalmú brut pezsgőként kerül forgalomba. Eleganciáját a palackérlelési jegyek és a szőlőfajtából nyert piros bogyós gyümölcsjegyek ötvözete együttesen biztosítja.

Fogyasztása napszakfüggetlen, tökéletes kezdése és zárása lehet a napnak. Étkezést megelőző italként vagy a menühöz párosított italsorba is beemelhető.

Cezar pezsgő

- Cezar Nyerspezsgő – 1996 Brut-Natur (0,75 l)

A tétel 96’-os évjáratú chardonnay alapboron nyugszik.

A pincerendszerben történt hosszas érlelése során, az élesztő-autolízisnek köszönhetően nemes élesztő zamattal gazdagodik a pezsgő. A degorzsálási folyamat 2010-ben zajlott le. 

 

 

  • kulso2
  • kulso1
  • rendezveny
  • 033 Pincetura
  • 022 Pincetura
  • 061 Pincetura
  • 057 Pincetura
  • 031 Pincetura
  • 027 Pincetura
  • 021 Pincetura
  • 015 Pincetura
  • 059 Pincetura
  • 058 Pincetura
  • 051 Pincetura
  • 037 Pincetura
  • 017 Pincetura
  • 019 Pincetura
  • 007 pincetura
  • 0000RETUS
  • 2012-02-04 14.00.27
  • kulso2
  • kulso1
  • rendezveny
  • 033 Pincetura
  • 022 Pincetura
  • 061 Pincetura
  • 057 Pincetura
  • 031 Pincetura
  • 027 Pincetura
  • 021 Pincetura
  • 015 Pincetura
  • 059 Pincetura
  • 058 Pincetura
  • 051 Pincetura
  • 037 Pincetura
  • 017 Pincetura
  • 019 Pincetura
  • 007 pincetura
  • 0000RETUS
  • 2012-02-04 14.00.27